Planetes

He trobat aquest "script" que permet fer una carta del cel, a la manera astrològica.
Després del gràfic us explico com es pot usar i a interpretar-lo.


Representació plana de la eclíptica, planetes i estacions.


Instruccions d'us: 
Prémer el botó Show it! per a que mostre la carta del dia.
Apareixen les longituds dels Planetes (ens referim a ells com a tots els astres que es desplacen per la  eclíptica, (incloent Sol i Lluna), amb unes coordinades geocèntriques.
També s'esmenta la casa que ocupen.
Prémer New Chart per ajustar la longitud i latitud des de la contrada, o lloc, on la volem situar. També el moment temporal, ajustant així tots els paràmetres de la carta.
La carta inicial esta feta per a la latitud 0º i la longitud 0º, o sigui al pol nord  i el començament del meridià de Greenwich.
Per trobar les coordinades, si no les sabeu, podeu anar a Mygeoposition
 

Com explicar senzillament el que veiem:
El primer seria referir que és la línia Ascendent-Descendent, en horitzontal al dibuix. Res més senzill, és l'horitzó. Per tant els planetes que hi ha a sobre son els que hi son sobre l'horitzó, visibles si és de nit i les grans lluminàries si és de dia, i els de baix els que hi son sota, invisibles fins que surtin per l'ascendent.
L'altra línia principal és la del Mig Cel, Mc, Fons del Cel, Ic (Imnum Coeli) que seria la que es correspon al ... continuarà
Àries Àries  · Taure Taure ·Gèminis Gèminis  · Cranc Cranc  · Lleó Lleó 
. Verge Verge  . Balança Balança  · Escorpió Escorpí  · Sagitari Sagitari  · Capricorn Capricorn  · Aquari Aquari · Peixos Peixos